čtvrtek 11. prosince 2014

BANÁNOVOKOKOSOVÁ OVESNÁ KAŠE S HROZINKAMI



Dneska to bude poměrně rychlé, neb recept je jednoduchý. Ovesná kaše. Kdo by ji neznal! A má tolik obměn. Osobně vločkuji už hezkých pár s pravidelně nepravidelnými přestávkami a za tu dobu jsem si prošla několika fázemi od kaší hustých jako beton až po dnešní možné varianty. A upřímně, jsem vážně ráda. Občas se zde objeví nějaký recept, ale všechno to bude takové to, co dům dal. Tohle není výjimka. Nicméně, je velice chutná a nemusíte ani přislazovat.




Vybrala jsem si kaši formou všechno naházej do sklenice a zalij mlékem. Výhoda je, že mi to vydrží déle. Nemusím ráno brzy vstávat, hlučně hrkat s věcmi a budit rodinu. Prostě jenom otevřu ledničku, hodím si tolik kaše, na kolik mám zrovna chuť do misky, a tu dám ohřát do mikrovlnky. Tadá, snídaně je na světě.

Co budete potřebovat? 

  • ovesné nebo pšeničné vločky
  • mléko (kdo si jede vegan, použije jiný druh mléka, než mléko kravské)
  • strouhaný kokos
  • hrozinky
  • 1 až 2 větší banány (já měla tři maličké)
  • sklenici od okurek nebo něčeho podobného
Postup:
Pomocí vidličky rozmačkejte banány a vložte do sklenici. Přisypejte  hrozinky a strouhaný kokos podle chuti. Dosypejte vločkami. Zalijte mlékem, zavřete sklenici a dobře protřepte. Pokud se vám stane, že obsah nepůjde moc dobře protřepat, pomozte si ještě lžící a všechno ve sklenici dobře promíchejte. Promíchanou směs vložte do lednice a vytáhněte, až bude chuť nebo hlad. 
Nezapomeňte, že vločky celkem sají mléko. Když si dělám takovéto vločky, postupně do sklenice ještě přilévám mléko, protože to všechno vločky vsákly. Kaše je potom trochu řidší, ale na chuti to nic nekazí. Kaši nemusíte sladit, neboť banán vám ji osladí až až. Také hrozinky přidají ruku k dílu a ideální a rychlá snídaně je světě. 

Žádné komentáře:

Okomentovat