neděle 18. ledna 2015

ZAPEČENÁ PAPRIKA S JÁHLY, EIDAMEM A NIVOU


Ano, ještě stále mě ten "nezmar" v nejezení masa nepřešel. Naopak. Už mám za sebou měsíc a kousek a stále mě to dost baví. Ta rozmanitost chutí, barev a experimentování. Jen kdybych měla trochu více času na to, přidávat své rádoby recepty i sem. Nebylo by zde tak prázdno.. Dnes jsem si ale čas udělala.

Protože i masožravci doma začínají přicházet na to, že jíst pořád maso je blbost, padl na mě dnes úkol ve stylu, "tak nám něco uvař". No tak proč ne. Lednička je plná zeleniny, což je pokrok sám o sobě a další suroviny by se taky našly. 




Co budete potřebovat:

  • olivový olej
  • sůl
  • jednu větší cibuli
  • jáhly
  • papriky, do kterých přijde směs
  • jednu papriku do směsi (nebo jinou zeleninu podle chuti)
  • tymián
  • eidam, nivu nebo jiný třeba i výraznější sýr
Postup:
Připravte jáhly podle návodu na obalu, nakrájejte cibuli na jemno a nechejte zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte nakrájenou papriku na malé nudličky a nechte změknout a přisypejte tymián podle chuti. Jakmile se vám uvaří jáhly, přidejte je ke směsi na pánev, dobře promíchejte a dochuťte podle potřeby solí. Někde v mezičase vaření jáhel a měknutí cibule s paprikou, rozpulte připravené a opláchnuté papriky. Vydlabejte vnitřek a vnější stranu potřete olejem. Lehce vymažte zapékací misku olejem a papriky do ní poskládejte. Naplňte připravenou směsí a nahoru položte tenké plátky nivy, eidamu, či jiného sýru, který máte zrovna po ruce.
Pečte 20 minut na 190°.
Dobrou chuť.


Žádné komentáře:

Okomentovat