PODZIMNÍ JABLKOVÉ MUFFINY

října 12, 2015


Když se řekne podzim, vybaví se mi jablka, hrušky, skořice, rozinky, vlašské a lískové oříšky a med. Pak taky sušené trnky a hrušky, houby a burčák nebo mošt. To jsou pro mě takové ty symboly podzimu. Řekla jsem si porto, že by bylo fajn upéct něco sladkého, co by mě zavedlo do tohoto krásného podzimního období. Dalším kritériem bylo použit sezónních surovin a ve výsledku to nedopadlo vůbec zle.

Za pochodu jsem tvořila recept a vznikly z něj jablečné mufiiny. Jestliže vás honí mlsná, zkuste si je taky připravit. Podzim na Vás dýchne už při přípravě :)


Na 18 jablečných muffinů budete potřebovat:

  • 195 g ovesných vloček
  • 1/2 balení velkého bílého jogurtu
  • pl sody
  • 1/2 čl mleté skořice
  • špetka soli
  • 50g másla
  • olej dle potřeby
  • 285 g jablek
  • 3 vejce
  • 50 g cukru
  • pl medu
  • hrst hrozinek 
  • hladkou mouku dle potřeby
  • vlašské a lískové oříšky
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180° a jablka zbavíme slupky, jadřinců a nakrájíme je na menší kostičky. Vločky umeleme a vysypeme do větší mísy. Přidáme sodu, skořici, sůl, rozpuštěné máslo, nakrájená jablka, vejce, hrozinky, oříšky, med a kdo chce i cukr. Přidejte půl jogurtu, 50 g rozpuštěného másla,a dobře promíchejte. Pokud se vám bude těsto zdát moc řídké, přidejte dle potřeby hladkou mouku a pokud budete mít pocit, že by těsto potřebovala víc promastit, můžete přidat i trochu oleje. 

Těsto rozdělte do silikonových nebo papírových košíčků, naskládejte na plech a dejte do trouby. 
Pečete na 180°asi 15 - 20 minut. Po uplynutí doby do muffinů píchněte špejlí. Jestliže těsto nezůstává na špejli, jsou muffiny hotové. 

Tip: Muffiny jsou chuťově nejlepší hned po vychladnutí nebo na druhý den k snídani.

You Might Also Like

2 komentářů

Like us on Facebook