neděle 20. listopadu 2016

CIZRNA NA SLADKOKYSELO


Ahoj! Přináším další rychlý recept. Původně jsem si říkal, že bych udělala speciální seriál pro lidi, kteří si musí vařit sami a to většinou jednu až dvě porce, ale pak mi došlo, že většina mích receptů tady, se dá všelijak upravit hlavně díky tomu, že moc nepíšu množství. Jen z čeho jsem vařila. Protože vařím od oka. A tak, jak už jsem slibovala, zase začnu psát více receptů. Recept je opět jednoduchý a celkem rychlý Nejdéle trvá vaření cizrny, které lze nahradit cizrnou z plechovky.... 

Potřebujete:
  • cizrnu nebo cizrnu v plechovce
  • cibuli
  • česnek
  • olej
  • mletý zázvor
  • mletou skořici
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • citron(ku)
  • rajčata v plechovce


Postup:
Den až dva dny namočenou cizrnu (po dnu cizrně vyměňte vodu), která zdvojnásobila svůj objem, osolte a dejte vařit ve vodě, ve které bobtnala. Vařte do změknutí.

Sladkokyselá omáčka:
Cibulku nakrájejte na jemno a osmahněte na oleji. Přidejte mletý zázvor, skořici a bylinky a lehce osmahněte spolu s cibulí. Prolisujte česnek (dle vaší chuti a množství) a také lehce osmahněte. Přidejte rajčata z plechovky a nechte provařit. 
Podle chuti omáčku doslaďte (rajčata boudou kyselejší), osolte a přidejte citronovou šťávu. Nechejte vyvařit, ale pokud chcete omáčku řidší, nebojte se přidat trochu vody s cizrny. Omáčka se zredukuje. Nakonec přimíchejte uvařenou měkkou cizrnu a můžete podávat :)

2 komentáře: